+31-76-5798160

 

our achievements

 

Bodegro systemen gebruikt voor COVID-19 vaccinaties

In december werd duidelijk dat ziekenhuizen de mogelijkheid zouden kunnen krijgen hun eigen medewerkers te gaan vaccineren. Een tijdpad was nog niet bekend maar om goed voorbereid te zijn heeft Erasmus MC aan Bodegro gevraagd begin januari een oproep- en registratiesysteem te kunnen leveren.

Op woensdag 6 januari is het op LabTrain gebaseerde registratiesysteem in gebruik genomen met de registratie van de vaccinaties van IC-verpleegkundige Tom Burggraaf en IC-arts Diederik Gommers. Het registratiesysteem voorziet in vastleggen wie welk vaccin krijgt en wie de toediening heeft gedaan. Ook wordt vastgelegd of de gevaccineerde persoon instemt om zijn of haar vaccinatie te melden aan het landelijk COVID-19 vaccinatieregister en eventuele relevante gezondheidsklachten voor- en na vaccinatie geregistreerd.

Naast een registratiesysteem wordt er ook een oproepsysteem geleverd. Wegens de korte houdbaarheid van de ontdooide vaccins is het van belang voldoende medewerkers op te roepen om op een bepaalde dag gevaccineerd te worden. De medewerkers krijgen een oproep met een link waarmee ze aan kunnen geven of ze op de voorgestelde datum en tijd komen om gevaccineerd te worden. Ook kunnen medewerkers een alternatief tijdvak kiezen. Het oproepsysteem houdt zowel rekening met capaciteit van de vaccinatie locaties als met de hoeveelheid vaccins. Ook wordt een tweede oproep voor de juiste datum gedaan indien een vaccin uit twee dosis bestaat.

Het oproep en registratie systeem draagt bij aan een efficiƫnte en veilige COVID-19 vaccinatiecampagne.

De software is beschikbaar voor alle LabTrain en PRINS gebruikers.